Digitaliseringen kräver kreativitet, frihet och ansvar

När årets upplaga av Skandinaviens största projektledarkongress går av stapeln den 12-13 mars är Sanna på plats och föreläser. Årets tema är digitaliseringen. Sanna har arbetat 27 år inom mättknikbranschen och genomfört en förändringsresa med företaget där hon var VD. Hon kommer dela sina vyer över framtiden och också höja varningens finger över bitar vi behöver ha med oss i en tid av förändringar.

Föreläsningen heter Framtiden: Kreativitet, frihet och ansvar! Den tar upp hur många fokuserar på tekniska detaljer i digitaliseringen men teknikförändringarna innebär så mycket mer förändringar. Digitaliseringen är ju till för att underlätta för oss människor. Ett av problemen är att vi är så inspårade i normer. Det hämmar oss i den tid som kommer. Både producenter, personal och köpare är ofta låsta i gamla tankebanor.

Hon berör även att mycket av det du lärt dig snart kommer vara förlegat. Vågar du säga när du inte förstår eller inte kan? Första steget till att lära om det du inte kan är att våga erkänna att man är dålig på vissa saker. Det kommer stärka dig och din omgivning. Tillsammans stärker man varandra – högt i tak ger kreativa team.

De stora utmaningarna i vår nya tid är:

* att se helheter, se över hela sin verksamhet och att den håller framåt.

* att få med sig alla: När vi pratar digitalisering fokuserar de flesta på den nya digitaliseringstekniken och upptäcker sent att halva personalen sitter och håller i handbromsen.

* våga släppa normen.

* att på riktigt ta ansvar inte bara prata om det.

Låt idéerna födas ur glädjen passionen för det som är roligt och låt det växa därifrån. Då får både förtaget och du en fin utveckling!

 

Beskrivning: 

I en tid när mycket förändras är vi ofta låsta I normer. Hämmar det oss eller utvecklar? Sanna tar upp exempel i vardagen och arbetslivet som kanske låser oss? Hur blir man mindre låst, stressar mindre och får mer glöd? Hon utmanar våra ideal och principer och tar upp hur man kan tänka istället.

 

Mer om Passion for projects och föreläsningen